الاثنين، 28 ديسمبر 2015

طريقة عمل الفطائر المقلية بالزبادي نجلاء الشرشابى


الفطائر المقلية بعضنا لا يعرفها وبعضنا الاخر لا يعرفها  و لانها مقلية فبعضنا  لا يحب اكلها ولا عملها لانها لا صحية وهذه معلومة خاطئة المكونات هيا اساس الماكولات  فاللفطائر انواع كثيرة مثل المحشية  جبن وسكر ورومي  الخ لكن الفطائر التي نتكلم عنها هيا فطائر بالزبادي مغذية ولذيذه جدا ومش منها اي اضرار ابدا  وتنفع للفطور والعشاء وليس لها اي اثار ابدا لان مكوناتها مغذية ودسمة .

  المكونات:

3 كوب دقيق 
ملعقة صغيرة خميرة فورية
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
كوب من الزبادي 
لبن للعجن 
3 ملعقة كبيرة لبن مكثف
رشة ملح

الوجة:

سكر بودرة
زيت للقلي

الطريقة :

اضع الدقيق في وعاء عميق واضع البيكينج بودر والخميرة ورشة الملح واقلبهم كويس واضع الزبادي واللبن المكثف وابدا اضيف اللبن الي هعجن بية واقلب لغاية متبقا عندي عجينة طرية في ايدي هسبها تخمر واغطيها بكيس من البلاستيك لمده ساعة 
بعد عملية التخمير اقوم بتشكيل العجينة الي كور متوسطة الحجم واغطيها تاني واتركها نصف ساعة لتخمر مرة ثانية وبعد ذلك بعد التخمير اكون محضرة الزيت ويكون سخن جدا وابدا   ارش دقيق وافرد الكور  وارتبهم كلهم ومن اول وحده تم فردها ابدا احطهافي الزيت حتي تصبح بلون الذهبي  واعمل الباقي بنفس الطريقة حتي النفاذ و اتركهم ليببردو وارش عليهم السكر البودرة .
وبكده عملتي احلا فطاير مقلية بدون اي تعب.

0 التعليقات

إرسال تعليق