|
راس السنة قربت وهتروح سنة قديمة وتيجي سنة جديدة ولازم السنة الجديدة تبيجي بكل جديد ورائع و الاحتفال براس سنة هو اساسة الوصفات والبخات المتميزة حتي تكمل السعاده بحلول سنة جديدة علينا وطبعا الكرنفال هو اساس راس السنة عشان كده هنعملكو مكروةنة الكرنفال واساس كلمة الكرنفال وهو اللعب والالوان والفرح والسعاءدة ويارب وصفتنا تقدملكو السعادة والفرح
المكونات:
1/2 ك مكرونة اقلام مسلوقة
بصلة
فلفل رومي الوان
2 ملعقة زبده
2 ملعقة دقيق
1 ملعقة زيت
2 كوب لبن بارد
ملعقة من البقسماط
2 ملعقة من الجبن الرومي المبشور
ملح
فلفل اسود ناعم
الطريقة :
1- هقوم بسلق المكرونة ولو مش عارفة طريقة السلق تضعي حلة بها ماء علي النالر وعندما يتم الغليان تقوزمي بوضع ملعقة كبيرة ملح وملعقة كبيرة زيت وضعي المكرونة حتي تسلق واطفي النار .
2- هضع حجلة علي النار وهضع الزبدة ومعلقة كبيرة زيت وهضع البصلة حتي يتم تدبيلها هضع الفلفل الالوان حتي يتم تدبيلة وهضع الدقيق وهقلبهم كويس ببعض وهضع بعد كده اللبن وهقلب حتي يصبح سمكها ثقيل مثل البشاميل ولازم اقطعي البصل والفلفل شرايح زي بعض عشان المكرونة اقلام لو عاجدية ققطعها مربعات وبعدين احط الملح والفلفل الاسود علي البشاميل واطفي وهحط 1/2 كمية الجبنة الرومي واقلبهم كويس .
3- احضر قالب وادهنو زيت وارشو بطبقة مناسبة من البقسماط وبعد كده اضع طبقة رقيقة من البشاميل واضع المكرونة واضع الباقي من الخليط واضع الجبنة علي السطح وارش بقسماط مش كتير وادخلها الفرن لمده 1/2 ساعة علي حسب الفرن بس عشسان تتاكدي انها استوت اول مالجبنة تسيح طلعيها علي طول كده استوت وبعد متبرد قطعيها وقدميها علي سفرتك .
ملحوظة:
وصفتنا رشينا فيها بقسماط ناعم تحت وفوق والسبب ان لما تقطعيها بتطلع قطعة متماسكة ومتتكسرش منك وتبوظ .
|
0 التعليقات
إرسال تعليق