|
عاوزة تعرفي طريقة السنجاري الاساسية الي بتتعمل في المحلات وتعمليها في البيت وتمكوت من ايدك احلا ميت مرة من بره ومن بتاعة المطاعم كمان عاوزة تعرفي اي سر المكونات الي بيحطوها في السمك عشان يكون بالجمال ده وطبعا كلنا عارفين جمال السمك في اي نوع موى مقلي سنجاري او الي نوع تاني بس احنا في بلدنا عارفين السنجاري العادي واكترلانا مش عارف اي هو سر المطاعم وليه الاكل من بره مش زي اكل البيت ابدا لان نوع نكههة واحدة بتغير كل الاكلة ممكن يكون السر في الخضار او التوابل او طريقة الطهي كل ده هنعرفو مع بعض انتي عليكي تختاري نوع السمك الي هتعملية سنجاري وانا هعطيكي الوصفة
المكونات :
سمك بوري مفتوح من الضهر
بصل اخضر مقطع
جزر مبشور
طماطم مبشورة
فلفل رومي اخضر
فلفل حار
كزبرة خضرا
ثوم مفروم
زيت
ملح
كمون
2عصير لمونة كبيرة
الطريقة :
1- اقوم باحضار وعاء عميق واضع الثوم والملح والكمون والليمون واضعو علي جنب والليمون الي تعصرية مترميش القشر بتاعة
2- هجيب وعاء تاني واضع الطماطم والجزر والكزبرة والفلفل الالخضر والفلفل الحار واقلبهم كويس وبعدين احط البصل الاخضر واعصر عليهم لمونة كبيرة واقلبهم واحطهم علي جنب .
.3- اكون محضرة السمك الي هعملو ولو هتعملي البوري لازم يكون مفتوح من الضهر واجيب صنيتين مدهونين بالزيت واحط قشر الليمون المعصور واحط السمك وهحط الاول الخلطة الاولي من غير مخرج في الصينية وبعدين الخلطة التانية وادخلهم الفرن حتي يتم السوا وجربي انتي ولا المحلات .
|
0 التعليقات
إرسال تعليق