الأحد، 7 فبراير 2016

سنجاري السمك وجمالو


عاوزة تعرفي طريقة السنجاري الاساسية الي بتتعمل في المحلات  وتعمليها في البيت وتمكوت من ايدك احلا ميت مرة من بره ومن بتاعة المطاعم كمان عاوزة تعرفي اي سر المكونات الي بيحطوها في السمك عشان يكون بالجمال ده وطبعا كلنا عارفين جمال السمك في اي نوع موى مقلي سنجاري او الي نوع تاني بس احنا في بلدنا عارفين السنجاري العادي واكترلانا مش عارف اي هو سر المطاعم وليه الاكل من بره مش زي اكل البيت ابدا لان نوع نكههة واحدة بتغير كل الاكلة ممكن يكون السر في الخضار او التوابل او طريقة الطهي كل ده هنعرفو مع بعض  انتي عليكي تختاري نوع السمك الي هتعملية سنجاري  وانا هعطيكي الوصفة 


 المكونات :

سمك بوري  مفتوح من الضهر 
بصل اخضر مقطع
جزر مبشور 
طماطم مبشورة 
فلفل رومي اخضر 
فلفل حار 
كزبرة خضرا
ثوم مفروم
زيت
 ملح
 كمون 
2عصير لمونة كبيرة

 الطريقة :

 1- اقوم باحضار وعاء عميق واضع الثوم والملح والكمون والليمون واضعو علي جنب والليمون الي تعصرية مترميش القشر بتاعة 

2- هجيب وعاء تاني واضع الطماطم والجزر والكزبرة والفلفل الالخضر والفلفل الحار واقلبهم كويس  وبعدين احط البصل الاخضر واعصر عليهم لمونة كبيرة  واقلبهم واحطهم علي جنب .

.3- اكون محضرة  السمك الي هعملو ولو هتعملي البوري لازم يكون مفتوح من الضهر  واجيب صنيتين مدهونين بالزيت واحط قشر الليمون المعصور واحط السمك وهحط الاول الخلطة الاولي من غير مخرج في الصينية وبعدين الخلطة التانية وادخلهم الفرن حتي يتم السوا وجربي  انتي ولا المحلات .

0 التعليقات

إرسال تعليق