|
كل ست بيت بتحب اكلة الكوبيبة بس في ستات بيوت كتير عندهم صعوبة في عملها لكن من انهاردة مكفيش اي صعوبة في عمل احلا واسهل كوبيبة كل الي عليكي تمشي ع الخطوات وهتطلع معاكي ناجحة ان شاء الله .
صوره ارشيفيه
مكونات الكوبيبة :1/2 ك لحم مفروم
1/2 ك برغل منقوق ساعتين
بصلو مقطعة صغير
ملح - فلفل اسود
قرفة - جنزبيل
زيت
الطريقة :
احضر الكبة واضع البرغل ومعه ملعقتين من الماء لسهولة فرمة واقوم بالفرم عده مرات حتي يصبح مثل العجين وبعد الفرم الكامل ابدا في وضع 3/4 كية اللحم المفروم وابدا في الفرم حتي يمزجو سويا .
بعد عملية الفرم الجيد اخرجهم في وعاء عميق وابدا في وضع الملح والفلفل والقرفة والجنزبيل
ابدا بعد كده في تعصيح اللحمة الباقية لانها ستكون الحشو ابدا في وضع طاسة ع النار اضع البصلة وعليها الزيت وملعقة صغيرة ملح وعندما يصفر لونها ابدا في وضع اللحم واتبلة بالملح والفلفل والقرفة والجنزبيل وعندما يتم تعصيح اللحم المفروم اتركة ليهدا
بعد مبقت المكونات جاهزة هبدا اخذ قطعة من البرغل المطحةن مع اللحم واحشي بيها اللحم المعصج وابدا في غلقها مع اللف بمنتصف الايدي ولازم ايدي تكون مدهون زيت في كل مرة حتي انتهي من عملها
ابدا في تسخين كمية غزيرلاة من الزيت في الطاسة وعندما تسخن انزل فيثها الكوبيبة وعندما يتحول لونها الي اللون البني اطلعها من الزيت واقدمها علي السفرة والف هنا والف شفا..
|
0 التعليقات
إرسال تعليق